Zoekmachine Optimalisatie

Bereik een hoge positie in zoekmachines met zoekmachine optimalisatie van uw website

De meest populaire manier om informatie te zoeken op het Internet is via zoekmachines. Ongeveer 90% van de Belgische en Nederlandse surfers gebruiken de Google zoekmachine om websites te vinden. Minder dan 10% van hen bekijkt meer dan de eerste 30 zoekresultaten na een zoekopdracht.
Als uw website geen toppositie in zoekmachines behaalt, verliest u potentiële klanten aan concurrenten met een hoge positie in de zoekmachine. Internetgebruikers die een zoekopdracht met uw trefwoorden verrichten, zijn immers doelgericht op zoek naar wat u aanbiedt.

Zoekmachine optimalisatie aspecten

Hoe bepaalt een zoekmachine de rangschikking van zoekresultaten?

Zoekmachine algoritmes

De belangrijkste criteria voor de rangschikking van zoekresultaten zijn de toegankelijkheid, de populariteit en de relevantie van uw website. Elke zoekmachine heeft een eigen methode om zoekresultaten te rangschikken. Zo kan een website een top 10 positie behalen in de ene zoekmachine terwijl hij in een andere zoekmachine bijna onvindbaar is. Sommige zoekmachines geven richtlijnen voor een goed webdesign maar de exacte manier waarop de rangschikking gebeurt is meestal een goed bewaard geheim.

Hoe kan uw website een top 10 positie in zoekmachines bereiken?

Met efficiënte zoekmachine optimalisatie kan uw website met populaire zoektermen topposities bereiken in populaire zoekmachines.

De gebruikte technieken voor de optimalisatie verschillen naargelang de zoekmachine. Toch gelden overal 3 basisregels voor zoekmachine optimalisatie: Hoe een toppositie in zoekmachines bereiken

  1. Zoekmachinevriendelijk webdesign maakt uw website toegankelijk en leesbaar voor zoekrobots
  2. Zoekmachine optimalisatie van tekst, foto's en verwijzingen laat zoekrobots beter het thema van uw site begrijpen
  3. Uw linkpopulariteit moet opgebouwd worden met uitgebreide website promotie

Hoe kunnen webdesign bureaus een toppositie in zoekmachines verzekeren?

In tegenstelling tot wat sommige webdesign bureaus beweren, is er geen magische truc om uw website een toppositie in zoekmachines te bezorgen.
Toch zijn er steeds vindingrijke webmasters die een techniek ontdekken om zoekrobots te misleiden. Deze technieken kunnen een website voor korte tijd een toppositie bezorgen, maar hebben uiteindelijk een negatief effect: zoekmachines ontdekken de dubieuze techniek, wijzigen hun zoekalgoritmes en bestraffen de website met een uitsluiting uit de zoekresultaten.
Een andere misleidende techniek is de optimalisatie van uw website met trefwoorden die zelden door zoekers gebruikt worden en bijgevolg ook nutteloos zijn voor het rendement van uw website. Google heeft alvast een duidelijke mening over deze methoden.

Onze zoekmachine optimalisatie garanties

Wij maken enkel gebruik van rechtvaardige technieken die een positief en constant effect hebben op uw rangschikking. Zo behaalt en behoudt uw website met efficiënte zoekwoorden een betere rangschikking in zoekresultaten.
Een top 10 positie kan echter nooit gewaarborgd worden: inhoudelijke beperkingen of een overaanbod aan heel populaire gelijkaardige websites kunnen een toppositie belemmeren.
Door onze know-how en website optimalisatie ervaring kunnen we met de zoekmachine optimalisatie van uw website wel een grote verbetering in uw rangschikking verzekeren.

Zoekmachine optimalisatie van uw webdesign

Correct en toegankelijk webdesign

Correct en toegankelijk webdesign

Een zoekmachinevriendelijk webdesign vormt de basis van efficiënte zoekmachine marketing. Sommige webdesign technieken (zoals Flash en Javascript) zijn heel moeilijk te indexeren door zoekmachine robots. Correcte HTML webpagina's met CSS zijn veruit de beste webdesign techniek. Een duidelijke structuur en consistente opmaak zal door zoekrobots én bezoekers gewaardeerd worden.
Het gebruik van de W3C HTML standaarden verzekert de correcte opbouw en de optimale toegankelijkheid van uw website voor zowel zoekmachines als gewone bezoekers. We ontwerpen een sitemap zodat zoekrobots makkelijk via statische tekstlinks alle pagina's van uw website kunnen bereiken. We melden ook uw sitemap aan bij de Google Sitemaps service zodat de structuur van uw website bekend is voor de Google zoekrobot.

Zoekmachine optimalisatie van de website inhoud

Analyse van efficiënte zoektermen

Zoektermen analyse

Om doelgericht meer bezoekers naar uw website te halen, moet uw website vindbaar zijn in zoekmachines via relevante zoektermen. Het bepalen van efficiënte trefwoorden van uw website is daarom uiterst belangrijk. We analyseren de populariteit van relevante zoektermen in verschillende zoekmachines en onderzoeken de marktmogelijkheden. Met deze informatie bepalen we de meest efficiënte zoekwoorden voor uw website en kunnen we starten met de zoekmachine optimalisatie van de inhoud van uw website.

Zoekmachine optimalisatie van teksten

Uw website kan onmogelijk gevonden worden met zoektermen die niet op uw website vermeld worden. Het volstaat echter niet de trefwoorden zomaar te vermelden (of erger: ze te spammen). Het aantal, de positie, de spreiding en de opmaak van trefwoorden spelen een grote rol. Bovendien mag de zoekmachine optimalisatie van de tekst geen negatieve invloed hebben op de leesbaarheid of de waardering van de bezoeker.
Daarom is het belangrijk dat uw website inhoud aanbiedt met een meerwaarde.
Een gebruiksvriendelijke website met uitgebreide en overzichtelijke informatie zal gewaardeerd worden door zowel zoekmachines als bezoekers
.

Optimalisatie van foto's

Optimalisatie foto's

Foto's en video's bieden een meerwaarde voor uw website. Met een beeld kan men efficiënt een boodschap overbrengen. Zoekmachine robots herkennen echter niet wat er afgebeeld wordt. Ze kunnen de inhoud van een foto wel herkennen aan de hand van een tekstbeschrijving als attribuut van de foto. Relevante foto's, illustraties en grafieken met een nauwkeurige tekstbeschrijving worden gewaardeerd door zoekrobots en tekstbrowsers.

Verwijzingen van uw website naar relevante websites hebben een invloed op uw rangschikking in zoekmachines. Naast de tekst, beschrijving, opmaak en relevantie van de link is de website waarnaar gelinkt wordt ook van belang.
Sommige website worden aanzien als een autoriteit in hun vakgebied en genieten van een grote populariteit bij internetgebruikers en zoekmachines. Gepaste verwijzingen naar pagina's op deze websites kan een gunstige invloed hebben op uw positie in zoekmachines.
Andere (dubieuze) websites kunnen door zoekmachines gemarkeerd worden als een slechte buurt en worden meestal ook geschrapt uit de zoekresultaten. Verwijzingen naar deze websites moet men uiteraard vermijden.

Opbouwen van linkpopulariteit en naambekendheid

Linkpopulariteit opbouwen

Uw populariteit op het Internet wordt voornamelijk gemeten aan de hand van het aantal websites die naar uw website verwijzen. De meeste zoekmachines gebruiken uw online populariteit als waardemeter voor uw site (bij Google bekend als PageRank).
De populariteit van uw website en de relevantie van uw inhoud zijn de voornaamste factoren die uw rangschikking in de resultaten van een zoekopdracht bepalen
.
Een nieuwe website moet linkpopulariteit opbouwen door relevante websites te verzoeken een verwijzing op te nemen. Zoekmachines en internetgidsen hebben meestal een mogelijkheid om uw website manueel aan te melden. Overige websites worden meestal via e-mail op de hoogte gesteld van uw website.
Websites met een meerwaarde genieten meestal van een sneeuwbal-effect in hun linkpopulariteit. Internetgebruikers die uw website als interessant beschouwen, zullen een verwijzing opnemen in hun website of blog en zo meer mensen aanzetten tot verwijzingen naar uw website.

Aanmelding bij zoekmachines

Zoekmachines vinden uw website door het volgen van links van andere websites. Nieuwe websites of pagina's zonder inkomende links zijn bijgevolg niet bereikbaar voor zoekmachine robots. Voor deze websites is een manuele aanmelding bij zoekmachines geschikt.

Aanmelding bij lokale en thematische internetgidsen

Door een aanmelding van uw website bij internetgidsen haalt u doelgericht meer bezoekers naar uw website en verhoogt uw linkpopulariteit. Internetgidsen onderscheiden zich van zoekmachines door de indeling in rubrieken en de manuele controle van de aangemelde websites. Uw website wordt dus aangemeld in een relevante rubriek en moet goedgekeurd worden door een moderator.

Contacteren van relevante websites

Relevante websites contacteren

Naast zoekmachines en internetgidsen loont het zeker de moeite om relevante websites op de hoogte te stellen van uw website. Als uw website interessante en aanvullende inhoud bevat, zullen sommige webmasters een verwijzing naar uw website toevoegen aan hun site. Sommige webmasters verzoeken een teruglink op uw website te vermelden zodat u beiden geniet van meer bezoekers uit uw doelgroep. Zoekmachines kunnen aan de hand van deze links ook beter het thema van uw website begrijpen.

"Bedankt voor de leuke website. Ik zal jullie zeker aanbevelen!"
An V. - Bip Bip

ZERO Webdesign Nieuws

Website KMKCars.be uitgebreid en restyledDe website van autohandelaar KMK Cars werd opgefrist en uitgebreid. Bezoek de website om het resultaat te bekijken.
TasteWine@Home.com website opgefristTasteWine@Home.com onderging een restyling door het ZERO Webdesign bureau. Dankzij het succes van de website werd de inhoud uitgebreid en de lay-out restyled.
Motorsport website in opbouwBinnenkort kan u terecht bij Beheyt Motorsport voor informatie over karting en andere motorsporten.
Google - De bekendste en meest gebruikte zoekmachine Windows Live Search - Zoekmachine van Microsoft Yahoo - Bekende zoekmachine Altavista - Gebruiksvriendelijke zoekmachine Ilse - Zoekmachine voor België en Nederland Ask.com - Vroeger bekend als 'Ask Jeeves' Lycos - Populaire zoekmachine AllTheWeb - Geavanceerde versie van de Yahoo zoekmachine Open Directory Project - De grootste internetgids 2Link - Belgische internetgids Go2 - Belgische internetgids Search Belgium - Belgische internetgids

0477 485 688